Zaterdag 17 oktober vond bij AV Lycurgus in Krommenie een werpwedstrijd voor junioren plaats. Van de specialisatie werpgroep van NEA deden drie meiden mee aan deze wedstrijd: Mila, Robin en Julia.

Overigens zal deze wedstrijd de boeken in gaan doordat er bij het discuswerpen voor D meisjes een Nederlands record werd gegooid door Alida van Dalen van PAC, 46,97m! Daarnaast was het vandaag de allerlaatste wedstrijd op de huidige accommodatie van Lycurgus. Volgend jaar wordt de nieuwe baan (en indoorhal) geopend.

Maar ook onze meiden hebben vandaag een aantal goede prestaties neergezet. Terwijl Michel Butter zijn laatste voorbereidingsrondjes voor de marathon van Amsterdam liep, was Mila als eerste aan de beurt met speerwerpen. Niet haar favoriete onderdeel maar om hier beter in te worden, zijn wedstrijden nu eenmaal een goed hulpmiddel. Het liep niet helemaal naar de zin van Mila, uiteindelijk belandde haar beste worp op een afstand van 15,73m.

Bij het kogelstoten ging het beter en wist Mila een nieuw PR te gooien: 7,60m. Helaas liep het programma aan het einde van de dag uit waardoor het discuswerpen een half uur te laat begon. Omdat Mila vandaag ook graag nog met bowlingballen wilde gooien, besloot ze het discuswerpen na één poging (13,05m) te staken.

Robin en Julia begonnen vandaag ook bij het speerwerpen. Robin lukt het wel de speer hoog in de lucht te krijgen, maar hij maakt nog te weinig afstand. Haar beste resultaat kwam toch op 14,83m (PR). Julia vindt dit onderdeel het hele seizoen al moeilijk. Maar er zaten vandaag best een aantal technisch keurige worpen bij. Haar beste poging belandde op 19,22m.

Het kogelstoten gaat beide dames de laatste tijd goed af. Zo ook vandaag. Robin liet zien dat haar 8m van de clubkampioenschappen geen eenmalige uitschieter was, want vandaag waren haar zes worpen allemaal goed, met als beste resultaat 7,84. Julia stootte de kogel vandaag ook weer eens vier keer over de 8m, waarbij de beste worp op 8,35m uitkwam. Inmiddels had werp-kanon Alida van Dalen van PAC zich ook in deze groep gemeld. Vol interesse keken de meiden hoe zij de kogel even zes keer over de 15 metet stootte!

Tot slot het discuswerpen. Robin kon helaas niet meedoen omdat ze mee ging bowlen met de junioren. Julia wilde vandaag een poging doen om op de jaarranglijst te komen (24,50m). Na vier goede pogingen lagen er twee bordjes inmddels rond de 23 meter. Ze besloot in de 5e en 6e poging alles of niets te gooien. De vijfde discus vloog naar de 25 meter maar belandde net aan de verkeerde kant van de lijn. De laatste poging werd geen verbetering waardoor het eindresultaat op 23,33 eindigde. Volgend seizoen nieuwe kansen.

Zoals al eerder gemeld werd dit een bijzondere wedstrijd omdat Alida een poging ging doen voor het (officieuze) Nederlands record van Melissa Boekelman. Bij haar vierde worp werd al even een tussenmeting gedaan, maar deze was nog 10 cm tekort. Toen haar 5e worp vervolgens verder was, bleek haar doel bereikt: 46,97m. Een mooi applaus van alle deelnemers en ouders viel haar uiteraard ten deel.

Voor de echter werp liefhebbers is er volgende week zondag nog een werpwedstrijd in Edam en dan zit het seizoen 2014-2015 er echt op.