In het weekend van 26 en 27 september 2015 organiseerde AV Startbaan in Amstelveen de Nationale Estafette Kampioenschappen.

Onder een heerlijk najaarszonnetje mochten op zondag zowel het meisjes- als het jongensteam van onze NEA D-junioren aan de start verschijnen. Ook onze C-junioren gaven vandaag acte de présence.

Als eerste waren de meisjes met de 4 x 60 meter aan de beurt. Omdat zij in eerdere edities al drie maal eerder op het podium hebben gestaan, zijn bij hen de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen. Het team bestond dit jaar uit Gwen, Laura, Rosaly en Thyra.

In een moeilijke vierde serie werden onze NEA meiden tweede met een mooie tijd van 33,87 seconden. Een verbetering van hun beste seizoenprestatie en ook een verbetering van hun tijd van vorig jaar op deze kampioenschappen met meer dan een volle seconde. Helaas doken er in de laatste serie nog vier teams onder deze tijd en werden ze hiermee elfde van in totaal 28 teams.

Het team van de jongens voor de 4 x 80 meter bestond uit Nino, Thomas, Collin en Angelo (de enige 2e jaars D-junior!). Zij werden na een spannende strijd  met 44,78 seconden derde in hun serie. In de totaalstand kwamen ze, net als de meisjes, op een elfde plaats terug (van de 22 teams). De jongens hebben een uitstekende wedstrijd gelopen waarbij ze hun beste seizoentijd van 46,28 seconden flink hebben aangescherpt.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend  met een goed gelopen wedstrijd door zowel de meisjes als de jongens. Omdat beide teams (uitgezonderd dus Angelo, die volgend seizoen doorstroomt naar de C-junioren) uit alleen eerstejaars D-junioren bestaan, zit er nog zeker potentie en rek in om volgend jaar voor een nog hogere positie te strijden.

Bij de C-junioren kwamen bij de meisjes Lisa, Fleur, Nikke en Sharalda aan de start. In een toptijd van 43,15 (ook hier een dik beste seizoenstijd) eindigde het team op de 12e plaats. Tot slot het jongens team van de C junioren: Max, Roan, Luuk en Daniël snelde naar een tijd van 53,40 op de 4x1000m. Dit bleek goed voor de 21e plaats.

Zondag de laatste wedstrijd van het seizoen: de clubkampioenschappen. Heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan snel! Hopenlijk sluiten we daarna gezellig af met een bbq.