Zondag 23 augustus vonden de D-Spelen plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, het officeuze Nederlands Kampioenschap voor D Junioren. Met acht D-junioren was NEA Volharding goed vertegenwoordigd.

Het hoogtepunt was de gouden medaille voor Eline Mast op de 1000m hindernis. In een toptijd van 3.32.93 liep zij in de laatste 100m naar de eerste plaats en verbeterde daarbij ook nog even het clubrecord, dat op naam stond van Mila Kuller.

 

Naast deze mooie prestatie is er door meer NEA junioren goed gepresteerd. Laura kwam als eerste aan de start op de 60m horden. Met een mooie 2e plaats in haar serie verzekerde zij zich direct voor de finale, later in de middag. In de finale liep ze een mooie race. Haar tijd van 11.46s was goed voor de 6e plaats. Eline werd in haar serie 5e, wat helaas niet genoeg was voor een finaleplaats.

Bij de 60m sprint kwamen Thyra, Rosaly en Dagmar aan de start. Rosaly liep in de serie 8,86, goed voor een tweede plaats en een plek in de halve finale. Voor Thyra (3e in 9,10) en Dagmar (5e in 10,16) lukte dat helaas niet. In de halve finale slaagde Rosaly er niet in om weer zo'n snelle tijd neer te zetten. Haar 9,04 was dan ook niet voldoende om de finale te behalen. 

Bij het kogelstoten waren er twee dames aanwezig: Dagmar stootte haar beste worp naar 7,16 en Robin naar 6,52. Voor beiden een keurige plek in de middenmoot. Gelijktijdig was Julia actief bij het hoogspringen, hier sprongen twee meisjes 1,45. Samen met 4 anderen sprong Julia 1,40. Helaas waren haar twee foutsprongen in de wedstrijd teveel om die derde plek te bemachtigen. 

Thyra kwam in de middag uit op verspringen. Het lukt bij de junioren nog niet helemaal met het precies uitkomen op de balk. Ook vandaag kwam ze niet verder dan 3,73, waar ze bij de pupillen toch al geregeld over of rond de 4 meter sprong.

Robin en Julia deden nog mee bij het discuswerpen. Robin wierp in haar derde poging een keurige 15,45. Julia haar tweede poging vloog naar 23,78 (PR). Tot aan de laatste ronde was dit goed voor het brons, helaas werd ze in deze laatste ronde nog twee maal voorbij geworpen en belandde haar eigen discus in het net. Een keurige vijfde plaats was daarmee het resultaat.

Bij de JJD2 kwam Angelo aan de start. Ook hij liep een 1000m hindernis, in een mooie race liep hij naar een vierde plaats, helaas net geen podium. Maar de tijd van 3.18.26 liep hij wel zijn eigen oude clubrecord uit de boeken. Op de 80m werd Angelo vierde in zijn serie in een tijd van 11,19.

Bij de JJD1 kwam Collin en Sam uit. Collin deed mee aan de springonderdelen hoog en ver. Op hoog ging het foutloos over 1,45m. Jammer genoeg lukte de 1,50 niet waardoor ook hij op de ondankbare 4e plaats eindigde. Bij het verspringen bleek zijn derde sprong de verste: 4,49 en goed voor de 7e plaats. Sam deed juist mee bij het werpen: speer en discus. Bij het speerwerpen behaalde hij een verdienstelijke 17,63. Bij discuswerpen bleef zijn verste werp iets over de 12 meter hangen. 

Volgende week zijn de Nationale C-spelen voor de C junioren bij AAC in Amsterdam.

Uitslagen