NEA Clubhuis
 
 
 

NEA Volharding is dé atletiekvereniging voor Purmerend en omstreken. Er wordt zowel aan baanatletiek als aan loopsport gedaan.
Bij ons kun je trainen voor een topprestatie of gewoon lekker bewegen om je fit en gezond te voelen.
Daarnaast is samen met anderen sporten en trainen gezellig en stimulerend.

Atletiekvereniging Nuttig En Aangenaam - Volharding is opgericht op 16 mei 1917 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. De kunststofbaan van AV NEA Volharding ligt op sportpark 'De Munnik' aan de Flevostraat 249 in Purmerend.

 

 


De vereniging is oorspronkelijk ontstaan uit de op 22 maart 1878 opgerichte turnvereniging Volharding, toen slechts bestaande uit 10 herenleden. Nog voor de eeuwwisseling werden er ook een damesafdeling turnen en een schermafdeling opgericht. In 1908 splitsten de dames zich echter af in een zelfstandige vereniging en gingen verder onder de naam Nuttig en Aangenaam. Op 16 mei 1917 werd (atletiekvereniging) Volharding aangesloten bij de Noordhollandsche Atletiek Bond (NHAB), om daarna bij de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) aangesloten te worden. Inmiddels noemt de KNAU zich gewoon Atletiekunie.nl ...
Op 6 juli 1944 besloten Volharding en Nuttig en Aangenaam te fuseren en zo ontstond atletiek- en gymnastiekvereniging N.E.A.-Volharding. Turnen bleef het belangrijkste onderdeel, hoewel het onderscheid tussen atleten en gymnasten niet altijd duidelijk aan te geven was. Er zijn veel besprekingen gevoerd om de omvang van de atletiek te vergroten.
In de loop van de jaren '60 kwam de vereniging tot grote bloei met een record van 1100 leden. Er werd veel georganiseerd en er werden vele successen geboekt. Op 6 maart 1974 werd besloten om per 1 juli 1974 de atletiekafdeling weer af te splitsen, met slechts een startkapitaal van €1588,23 (omgerekend) en enig atletiekmateriaal. Beide verenigingen behielden de naam N.E.A.-Volharding.

Momenteel telt onze atletiekvereniging ruim 400 leden. Ons oudste actief sportende lid is ongeveer 70 jaar. Naast de actief sportende leden kent de vereniging nog een flink aantal "oude rotten in het vak" die zich buitengewoon verdienstelijk maken bij het organiseren van wedstrijden of als jurylid, maar ook de jongeren zijn behoorlijk actief naast hun sportieve bezigheden.

De vereniging voert een actief vrijwilligersbeleid. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers houden we de vereniging draaiende en de contributie betaalbaar. Vrijwilligers staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Binnen de verenigingsstructuur wordt gewerkt met commissies en werkgroepen om alle activiteiten te ondersteunen en te kunnen blijven doen. Deze commissies zijn allemaal vertegenwoordigd in het algemeen bestuur.

Naast alle sportieve activiteiten worden er door diverse commissies regelmatig andere activiteiten georganiseerd, zoals een bingo en discoavond, gezamenlijk schaats- en voetbalwedstrijden kijken, een kampeerweekend op het atletiekveld en trainingskampen.

In mei 2012 bestond onze vereniging 95 jaar. En al meer dan 95 jaar streven wij er naar dat op zowel sportief gebied als sociaal gebied de leden zich thuis voelen bij de vereniging. De vereniging is zo goed als dat wat haar leden er van maken.

 

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Mei 2024 | mrt.2024 | dec.2023 |