Op mijn huidige Eri-trip heb ik meer internetverbinding dan eerdere keren, weliswaar voornamelijk rond middernacht, maar het is een verbetering!

Daarom hier nog wat korte updates.

Tijdens een duurloop op 2400 meter hoogte kwam ik twee aggressieve honden tegen. Met behulp van mijn inmiddels minimaal opgedane kennis van de Eritrese taal (“Ik zei ‘gash gash’, dat betekent ‘rustig rustig’, geloof ik”) en een steen van het bergpad wist ik de magere beesten op afstand te houden.

Tijdens een training van wereldkampioen Ghirmay Ghebresslassie volgde ik in een auto samen met de coach Essayas en Bettiel Ghebresslasie, Ghirmay’s vrouw. De 45-kilometer lange route bracht de atleet door de bergen van Asmara, waar ik vanuit de auto kamelen, ezels en apen kon bewonderen.
Dit duurde echter niet al te lang, gezien onze auto werd tegengehouden door militairen die om mijn niet meegebrachte paspoort vroegen. Gelukkig was het verschijnen van Ghebresslassie genoeg om toch doorgelaten te worden!

Zondag 23 april liep Ghirmay de marathon van London, met vooraf hoop op een wereldrecord. De zondag daarvoor won Geoffrey Kirui de Boston Marathon. In 2012 heb ik al het één en ander over deze Keniaanse atleet in deze blogs geschreven. Geweldig dus dat Geoffrey deze grootse marathon heeft gewonnen!

In mei ben ik weer terug in Purmerend, precies op tijd voor het grote NEA-100 jaar feest!

Groeten,
Veron

 

 

Nog even nawoord n.a.v. London marathon: Ghirmay werd slechts! 6e in 2uur 09 min 57 sec, na 30km last van spieren ...
Ik haalde hem ondersteunde op na de Finish. Dit had ie nog nooit meegemaakt! zoveel pijn in zijn benen. Tja, dat kan weleens gebeuren op een marathon ;)
Maar over drie maanden is Ghirmay terug in Londen, voor revanche. Gaat hij zijn Wereldtitel verdedigen op de Marathon! In Beijing 2015 won ie nl!

Evenementen