De 5-masters Uli, Andre, Esther, Bram, Danny en Kees togen dit jaar naar de stroopwafel-en kaasstad voor hun NK, ook de komende 2 jaar overigens!

Alles in het kader van hun voorbereiding voor het EK eind juli dit jaar in Aarhus, Denemarken. Andre en Kees deden dit met gemengde gevoelens, want niet echt fit te laatste tijd, en Esther en Uli gingen puur om te scoren net als Danny en Bram!

Lees meer...

Berlijn 18/19 maart 2017 - Jederman 7-kamp indoor 4-masters

Eindelijk was het dan zover, na 2 jaar op ze in praten, lobbyen en zeuren! Er waren nu Nederlandse records te scoren en de indoorhal voldeed aan de wensen van mijn kritische medemasters Andre, Esther en Uli.

Op de donderdag voor het weekend van de wedstrijd zoefden wij met z’n viertjes in Uli’s snelle bolide naar die heimat! Onderweg wel wat oponthoud maar Uli vloog daar gewoon laag overheen!
In Berlijn bleek ons appartement gemakkelijk te vinden en te liggen in Mitte, het oude Oost-Berlijn, een soort klein Istanboel met de bekende Oost/Duitse bouwstijl: flats zonder balkon want je moest met de andere bewoners beneden op de kinderspeelplaats communistische spelletjes met elkaar doen!
De hal overtrof al onze verwachtingen, al werd deze door de organisator wat povertjes genoemd! Nou zo’n pover halletje willen wij wel overnemen in Nederland. Na constructief overleg van Uli met de beheerder, anabole Harry genaamd, konden we zelfs onze polsstokken eerder in de zaal stallen.

Lees meer...

Afgelopen weekend speelde zich bij atletiekvereniging Altis in Amersfoort de Nederlands Kampioenschappen voor masters af. Masters zijn atleten van 35 jaar of ouder.

Van NEA deden er maar liefst vier masters mee aan dit NK, namelijk Esther van Rooij, Uli Flücht, Bram Koppenaal en André van Wort. Vooral de sprintnummers waren goed bezet, maar ook het verspringen ging goed.

Lees meer...

Marlou van Rhijn wil natuurlijk vlammen op haar protheses tijdens de komende wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten in Qatar, maar ze kijkt nog meer uit naar de EK atletiek van de valide atleten volgend jaar in Amsterdam. ,,Voor het eerst zullen paralympische nummers deel uitmaken van het EK-programma. De beste sprinters van Nederland allemaal bij elkaar op één toernooi: Dafne Schippers, Churandy Martina en Marlou van Rhijn. Ik zie dat als echte vooruitgang van de paralympische sport.''

Blade Babe verdedigt haar titels op de 100 en 200 meter. Ze is vorig jaar overgestapt naar sprintcoach Purcy Marte in Purmerend.

 

Lees meer in het AD Marlou van Rijn Marlou op Wikipedia

Het AD, www.ad.nl

 

Hier weer een berichtje van de 3-masters en 1 mistress!
Sinds de EK-Izmir is er veel gebeurd! in de eerste plaats heeft Esther zich bij ons aangesloten en dit was wel ff wennen voor ons! Inmiddels is zij helemaal ingeburgerd bij de 3-masters zodat we gerust mogen spreken van 3-masters en 1 mistress! alle remmen zijn inmiddels weer los!

In de winter van 2015 raakte André helaas geblesseerd aan zijn lies en dit speelt hem nog steeds parten ondanks intensieve fysio-behandelingen. Nk's moest hij overslaan en ook het WK-Lyon moest hij na dag 1 opgeven.

 

Lees meer...

3x goud en 1x brons NK masters 2015

Drie keer goud en brons! Een kort verslag van onze NK Masters op 13/14 juni 2015 in Zierikzee.

André, Kees, Esther en ik arriveerden op vrijdag voor onze wedstrijden in Zierikzee. André kon in verband met blessures niet aan zijn onderdelen deelnemen. Kees begon ondanks een vlak voor de NK opgelopen bovenbeen blessure aan zijn onderdelen.

Lees meer...

Het weekend van 14 & 15 februari 2015 stond in het teken van het NK indoor in Omnisport, te Apeldoorn. Uli Flucht, Kees Meijer en Bram Koppenaal gingen dit jaar als afgevaardigden van de Nea masters naar het NK.
André van Wort was de grote afwezige ivm een blessure, maar hij komt in het outdoor seizoen sterker dan ooit, terug.

Wat een weekend, wat een hal, wat een activiteiten, mijn sporthartje ging hier sneller van kloppen. Voor de mensen die nog nooit in Omnisport Apeldoorn zijn geweest, in de atletiekhal is een 200 meter baan, met eromheen een wielerbaan. Op het middenterrein is de 60 meter baan en kan je hoog- en verspringen, kogelstoten, polsstokhoogspringen en hordenlopen. En dat dan (bijna) allemaal tegelijk. Ik wist niet waar ik moest kijken.

Lees meer...